Noodhulp
Adressen en telefoonnummers voor noodhulp via de website van Geynwijs.
Bezoek de website van Geynwijs
In het geval van een noodsituatie, bel het Intensieve Casus Team van Geynwijs: 030 - 41 00 666 (of 112)
Adressen en telefoonnummers voor noodhulp via de website van Geynwijs.
Bezoek de website van Geynwijs
In het geval van een noodsituatie, bel het Intensieve Casus Team van Geynwijs: 030 - 41 00 666 (of 112)
Bezoek de websites van MantelzorgNL, Informatie langdurige zorg, Regelhulp
Sociaal raadslieden geven gratis informatie en advies over wetten en regels, rechten en plichten. Ze helpen u om te kijken wat de regels en rechten zijn in uw situatie, en wat u kunt doen om in uw recht te staan. Sociaal raadsliedenwerk is er voor iedereen met vragen over uitkeringen, belastingen, arbeidsrecht, wonen en huren, contracten, verzekeringen, echtscheiding, familierecht en voorzieningen etc.
Meer informatie: sociaal-raadslieden
Adviespunt Zorgbelang biedt sinds 2016 gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning aan inwoners in Nieuwegein. U kunt bij het adviespunt terecht als u te maken heeft met zorg en welzijn. Adviespunt Zorgbelang geeft informatie, advies en ondersteuning.
Cliëntondersteuners van Adviespunt Zorgbelang denken mee met inwoners, gaan met hen mee op gesprek, ondersteunen en adviseren. Cliëntondersteuners werken onafhankelijk van gemeente en zorgverleners. Zij gaan uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens van inwoners. Daarvoor hanteren zij een Privacyreglement en hebben ze geheimhoudingsplicht.
Wilt u advies over hoe u uw zorg of hulp kunt regelen? Ervaart u knelpunten en komt u er zelf niet uit? Adviespunt Zorgbelang helpt u verder.
Informatie over Adviespunt Zorgbelang is te vinden op
http://adviespuntzorgbelang.nl/cliëntondersteuning-sociaal-domein
Het Adviespunt Zorgbelang is voor inwoners telefonisch te bereiken op werkdagen
tussen 9.00 en 16.30 uur op 026 384 28 26 en per mail via .
Groepstraining assertiviteit
SantéPartners biedt een groepstraining assertiviteit aan voor mensen die privé en/of in hun werk moeite hebben met voor zichzelf opkomen en willen leren hun grenzen aan te geven.
Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met SantéPartners,
Tel: 0900 - 8433
E-mail: groepswerk@santepartners.nl
Stichting Scouters
Website vol met handige tips over oplossingen en hulpmiddelen bij een blessure of handicap, met betrekking tot: vervoer, boodschappen doen, lopen, traplopen of rollen, staan en zitten, huishouden, eten en drinken, aan- en uitkleden, douchen, bad en toilet, slapen en kinderen.
Kijk op de website www.scouters.nl
Vilans hulpmiddelenwijzer
Honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. O.a. voor onderwerpen als: communicatie, eten en drinken, huishouden, in beweging, ontspanning, persoonlijke verzorging, werken en studeren, wonen en zorgen en verzorgen.
Kijk op de website www.hulpmiddelenwijzer.nl
Mediopoint
Heeft groot assortiment zorg- en comforthulpmiddelen verkrijgbaar en kunnen adviseren over hulpmiddelen en mogelijke vergoedingen.
Contact via tel: 088-102 01 00 of E-mail info@medipoint.nl of kijk op de website www.medipoint.nl
MantelzorgNL (voorheen Mezzo)
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MantelzorgNL zijn verschillende minidocu's getoond rondom het thema 'Toekomstbestendig wonen en grenzen aan mantelzorg'. Eén daarvan is de minidocu "Een robot die een beetje helpt". Om de minidocu terug te kunnen kijken klik hier .
Op de website Samen Beter Thuis vindt u veel tips voor zorg thuis (zelf of door mantelzorgers). Onder het motto Hoe doe je dat eigenlijk? laten veel filmpjes zien hoe je iemand handig kunt verzorgen of verplaatsen. Ook wijst de website de weg naar allerlei informatie.
Voorbereiding van een keukentafelgesprek met de gemeente. Tips van MantelzorgNL voor mantelzorgers wiens naasten zorg of ondersteuning van de gemeente krijgen op basis van de Wmo of jeugdzorg.
Overzicht van gratis apps die het verlenen van zorg vergemakkelijken
Als je jouw hulpmiddel vergoed krijgt door jouw gemeente, dan kan je vaak kiezen of je dat wil laten vergoeden door PGB. Maar wat is PGB en wanneer heb je recht op PGB? Op de website van scouters.nl kun je meer lezen over het persoonsgebonden budget.
Klik hier om naar de website te gaan.
Stichting Handen in Huis (24-uurs vervanging van vast mantelzorgers)
Steunpunt mantelzorg Nieuwegein; www.steunpuntmantelzorgnieuwegein.nl
Mantelzorgmakelaar Nieuwegein: www.steunpuntmantelzorgnieuwegein.nl/mantelzorgmakelaar
MantelzorgNL (Landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg); www.mantelzorg.nl
Movisie (kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling); www.movisie.nl
Vilans (kenniscentrum voor langdurige zorg); www.vilans.nl
STOG (Stichting Ondersteuning Gehandicapten); www.stichtingondersteuninggehandicapten.nl
Hulp bij mantelzorg, inclusief vergoedingen vanuit de zorgverzekering voor vervangende mantelzorg; www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mantelzorg
www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/mantelzorg
Er leven veel vragen rondom familievertegenwoordiging. Zowel met betrekking tot zorg als in verband met beheer van zaken en geld.
Vragen over welke familieleden vertegenwoordiger kunnen zijn en hoe dit kan worden geregeld. Maar ook wanneer en waarover een vertegenwoordiger wel en niet mag beslissen.
Wanneer is vertegenwoordiging nodig of wenselijk en hoe kan men beoordelen of die goed verloopt.
De site http://www.goedvertegenwoordigd.nl helpt u op weg om antwoorden te vinden.
Algemene Regelingen, diensten en organisaties; Geynwijs thema: Geldzaken en bijdragen
Voor zorgvragers en mantelzorgers; zie https://mantelzorg.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/geldzaken
Sinds 1 juli 2016 bestaat de Nieuwegein Stadspas. Die pas is bedoeld voor mensen met een minimuminkomen en eventuele andere leden van het gezin. Zij kunnen hiermee met veel korting of zelfs gratis meedoen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie. De Nieuwegein Stadspas is in de plaats gekomen van de U-pas. Via www.nieuwegeinstadspas.nl/ kunt u meer lezen over de Stadspas. Zoals wie ervoor in aanmerking komen, wat u er mee kunt doen en hoe u er één kunt aanvragen.
Voor gezinnen met minimale financiële middelen biedt Leergeld Nieuwegein ondersteuning in de kosten van schoolactiviteiten, benodigdheden in verband met school, sport(kleding), fiets enz.
Zie voor meer informatie de website https://www.leergeldnieuwegein.nl/
De subsidieregeling Nieuwegein is met ingang van september 2016 geactualiseerd en verbeterd. Een nieuw onderdeel is de stimuleringsregeling die initiatieven die met, door en voor inwoners van Nieuwegein georganiseerd en uitgevoerd worden. Voor amateurkunst en culturele initiatieven was deze regeling er al. Deze regeling is ruimer geworden en is er nu ook voor armoedebestrijding, jeugd, ouderen, sport & bewegen en algemene voorzieningen WMO. Zo kunnen bijvoorbeeld Nieuwegeinse vrijwilligers een aanvraag doen om mensen met geldproblemen te helpen. Het gaat hier om incidentele aanvragen.
Alle initiatieven worden beoordeeld aan de hand van een prioriteitenlijst. De prioriteitenlijst publiceert de gemeente eind oktober 2016 op de subsidiepagina. De aanvragers die de meeste punten scoren ontvangen subsidie.
Een stimuleringssubsidie kan 4 keer per jaar aangevraagd worden. De sluitingsdatum voor de 1e aanvraagperiode is 1 december 2016.
Meer informatie vindt u op de subsidiepagina www.nieuwegein.nl/subsidies.
Het financiële zakboekje van MantelzorgNL biedt u een overzicht van regelingen die van invloed zijn op uw financiële situatie als mantelzorger. Van Wmo, pgb, tot aftrek van parkeerkosten en belastingvrije schenkingen. Met dit zakboekje kunt u met meer kennis uw belastingaangifte (laten) doen of uw vragen stellen bij (gemeentelijke) instanties.
Zie voor meer informatie en bestelmogelijkheid de website
Wat is PGB? Als je jouw hulpmiddel vergoed krijgt door jouw gemeente, dan kan je vaak kiezen of je dat wil laten vergoeden door PGB. Maar wat is PGB en wanneer heb je recht op PGB?
Op de site van scouters.nl kun je er meer over lezen. Klik hier om naar de site te gaan en vervolgens naar veel gestelde vragen.
Dress for succes is een non-profitorganisatie met diverse winkels in Nederland. Zij steunt mannen en vrouwen die op sollicitatiegesprek gaan vanuit een minimuminkomensituatie, door hen gratis een representatieve outfit te geven. Na succesvol solliciteren mogen klanten een extra 'werkset' uitzoeken.
Voorwaarde:
- u solliciteert naar of netwerkt voor (beter) betaald werk of vrijwilligerswerk;
- dat u dat doet vanuit een minimuminkomensituatie.
U dient vooraf een afspraak te maken door te bellen of te mailen.
Contact:
030-2746563 winkel (voor afspraken en kledingdonaties)
Niels Bohrweg 121, 3542 CA Utrecht
e-mail: utrecht@dressforsuccess.nl of kijk op de website
Ondersteuning voor en door ouders met veel stress, psychische- of verslavingsproblemen. Misschien kun je wat hulp gebruiken, misschien kan Kopopouders.nl wat voor je betekenen.
Klik hier voor meer informatie.
Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf. Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen.nl wat voor je betekenen. Door voor jou en je gezin een gezin in de buurt te vinden dat je kan ondersteunen. Buurtgezinnen.nl is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding. Klik hier voor meer informatie.